miercuri, 7 decembrie 2011

Supa de pui cu galuste de gris


Ingrediente supa :
carne pui cu tot cu os 1 kg
morcovi 2 buc
telina 1 buc
pastarnac 1 buc
ceapa 1 buc
ardei mic 1 buc
cartofi 2 buc
apa 2 l
sare
boabe piper

Galuste de gris :
1 ou
4 lg gris
1/2 lgt ulei
putina sare


Citeste mai departe ... >>>

Mod de preparare :
       Punem carnea de pui in apa rece, sarea si punem pe foc mic (pentru ca supa sa nu fie tulbure) . Spumam supa cand vedem ca are spuma deasupra. Dupa ce s-a fiert carnea , adaugam legumele curatate si lasam in continuare pe foc pana se fierb si legumele.


       Strecuram printr-o sita marunta toata supa, apoi fierbem galustele in ea.
       Pentru galuste : batem oul cu furculita, adaugam putina sare si uleiul, apoi grisul si amestecam . Trebuie sa avem grija sa nu iasa galustele prea tari sau prea moi. verificam daca e buna compozitia cand furculita lasa dare pe fundul farfuriei cand amestecam.


       Cu ajutorul furculitei sau a unei linguri punem galuste in oala cu supa; de fiecare trebuie sa avem grija sa introducem in supa galusca cu lingura ca sa se desprinda de ea; nu ii dam drumul in supa din aer. Lasam sa fiarba pana ce galustele se ridica deasupra .


        Servim alaturi de patrunjel verde (sau fara, fiecare dupa cum ii place) si piper macinat.
        Pofta buna sa aveti !
        Cu carnea din supa ce a ramas, am facut un fel doi, care urmeaza sa il scriu maine  :D .

3 comentarii: