marți, 29 noiembrie 2011

Piept de pui cu fulgi de porumb


Ingrediente :
1 piept de pui cu os
1 lg smantana
1 lg ulei
1 lgt mustar
3 catei usturoi
sare
piper
boia dulce sau iute

200 g fulgi de porumb
2 lg usturoi granulat

1 ou
5 lg faina
100 ml lapte
sare
piper

300 ml ulei pentru prajit

luni, 14 noiembrie 2011

Prajitura cu foaie de dobos



Blat :
6 oua
120 g zahar
65 g faina
70 g nuci macinate
1/2 lg cacao
1/2 plic praf de copt

Crema :
300 g unt
4 oua
100 ml lapte
10 lg zahar
1 lgt faina
1 lg cacao
1 cana nuci macinate
1/2 cana nuci prajite si taiate

Foaie dobos :
2 oua
2 lg zahar
3 lg faina

Glazura de ciocolata :
150 g ciocolata
4 lg lapte
2 lg unt
fulgi de ciocolata alba

vineri, 11 noiembrie 2011

miercuri, 9 noiembrie 2011

Prajitura cu nuci si ciocolata


       Reteta aceasta am primit-o de la tusa Cheta , pe care o pup cu mult drag !

2 Foi :
4 albusuri
175 g zahar
2 lg faina
1,5 lg cacao
1 lgt praf de copt
100 g nuci prajite si taiate
100 g alune nesarate, prajite si taiate

Crema :
4 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
1,5 lg lapte
1,5 lg cacao
100 g unt

Glazura :
100 g Finetti


duminică, 6 noiembrie 2011

Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie




                  Cu acest tort particip la concursul  "Castiga 300 RON cu desertul tau !!" gazduit de Laura Adamache.

Aluat fraged :
200 g faina
1 lgt praf de copt
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
125 g unt
un vf cutit de sare

2xRulada :
3 oua
un varf cutit de sare
5 lg apa fierbinte
1 plic zahar vanilat
100 g zahar
50 g faina
1 lgt praf de copt
250 g gem de capsuni

Crema de vanilie :
450 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
80 g zahar
1 pastaie de vanilie
100 ml frisca lichida
200 g mascarpone
2 plicuri gelatina granule
gem de piersici

Decor :
100 ml frisca
decoratiuni pentru tort bilute de ciocolata
cirese confiate

joi, 3 noiembrie 2011