sâmbătă, 31 decembrie 2011

Tort Eszterhazy



  LA MULTI ANI 2012 !!! 







Blat :
8 albusuri
200 g nuci macinate (pudra de migdale)
150 g zahar

Crema :
8 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar pudra
50 g faina
250 ml lapte fierbinte
250 g unt moale

Glazura alba :
1 albus
150 g zahar pudra
1 lg zeama de lamaie

Plasa de ciocolata :
50 g ciocolata neagra topita

Spirale cu sunca



Ingrediente :
250 g faina
sare, piper
12 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
10 g untura
1 lg ulei
140 ml apa calduta
50 g mozzarella ( cas )
100 g sunca presata, bacon etc...

luni, 26 decembrie 2011

Prajitura martipan


Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate

Crema :
9 galbenusuri
375 g zahar pudra
130 g ciocolata cacao
150 g unt

Glazura :
150 g ciocolata cacao
50 g unt
3 lg smantana pentru frisca

duminică, 18 decembrie 2011

luni, 12 decembrie 2011

Placinta cu rosii


Aluat :
50 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
300 ml apa calduta
500 g faina
1 lgt sare

Umplutura :
5 rosii (10 rosii cherry)
cimbru sau tarhon
6 catei de usturoi
9 lg ulei
sare


Ciorba de fasole boabe


      Deoarece suntem in postul Craciunului, m-am gandit sa fac o ciorbita de fasole uscata.

Ingrediente :
250 g fasole boabe
1 ceapa
1 morcov
1 telina mica
1 pastarnac mic
1 ardei
2 rosii
sare
piper
2 lg ulei
1 lg faina
2 lg bulion
1 lg boia
3 lg ketchup cu usturoi
frunze de tarhon


vineri, 9 decembrie 2011

Biscuiti cu unt


Ingrediente :
2 oua
200 g zahar
20 ml rom
un varf cutit sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
150 g unt topit
100 ml lapte
600 g faina
1 lgt cu varf praf de copt


joi, 8 decembrie 2011

miercuri, 7 decembrie 2011

Supa de pui cu galuste de gris


Ingrediente supa :
carne pui cu tot cu os 1 kg
morcovi 2 buc
telina 1 buc
pastarnac 1 buc
ceapa 1 buc
ardei mic 1 buc
cartofi 2 buc
apa 2 l
sare
boabe piper

Galuste de gris :
1 ou
4 lg gris
1/2 lgt ulei
putina sare


joi, 1 decembrie 2011

Supa de chimen



Ingrediente :
2 cepe
1 morcov
1 lg cu varf de chimen
1 lg bulion
1 lg faina
1 lg boia
2 lg ulei
sare
piper
1,5 l apa
patrunjel verde tocat (optional)

Crutoane :
4 felii de paine
2 lg ulei