marți, 13 noiembrie 2012

Prajitura kinder pingui






Blat :
10 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 lg gris
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt (1,5 plicuri)
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
20 g gelatina granulata (sau 2 plicuri intaritor pentru frisca)
3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
2 lg miere
1 lg esenta de vanilie

Glazura 1 (peste crema) :
120 g ciocolata
70 g unt
1 lg apa
2 lg ulei

Glazura 2 (decor) :
220 g ciocolata
100 g unt
3 lg ulei
1 lg apa
1 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, si zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.









       Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.







       Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit ;) ) - altfel riscam sa se amestece cu crema.








       Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .




       Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.
       Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.







       Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
       Absolut delicioasa ! :)





Sursa mea de inspiratie , careia ii multumesc pentru aceasta reteta deosebita.





11 comentarii:

  1. E...e...eee minunataaa! O am si eu in plan dar nu stiu cand am sa o execut... Imi fac eu timp ca prea mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  2. O prajiturica tare delicioasa!!!Yummy!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. De cand zic s-o fac si eu...pfff!
    Ti-a iesit super fain,bravo!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, Adina de-abia astept sa vad prajitura voastra pe blog :)
    Timea, Licuta mersi :) Sunteti dragute !

    RăspundețiȘtergere
  5. Este una din cele mai bune prajituri!! Superba!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu unu as manaca in continu aceasta prajitura excelenta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place tare mult aceasta prajitura!

    RăspundețiȘtergere
  8. da e super! totusi,ce ai facut cu galbenusurile?

    RăspundețiȘtergere