marți, 31 ianuarie 2012

Lasagna




Ingrediente :
9 foi lasagna (eu am folosit Panzani)
1 portie ragu
1 portie sos bechamel
100 g parmezan ras
2 lg ulei

Sos ragu


Ingrediente :
500 g carne vita (sau amestec porc si vita)
50 g pancetta (sunca uscata dar neafumata)
1 ceapa medie
1 morcov
50 ml vin alb
2 lg ulei
2 lg unt
400 g pulpa rosii Cirio
sare
piper
oregano
un varf cutit de scortisoara
un varf cutit de nucsoara macinata

Sos bechamel


Ingrediente :
100 g unt
2 lg faina
600 ml lapte fierbinte
sare
nucsoara macinata
piper

duminică, 29 ianuarie 2012

Somloi Galusca


Blat vanilie : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
4 lg faina,
1/2 lgt praf de copt,
1 lgt esenta de vanilie

joi, 26 ianuarie 2012

Placinta rapida




Ingrediente :
620 g faina
30 g drojdie proaspata
400 ml lapte
4 oua
160 ml ulei
1 lgt rasa cu sare
2 lg gris
1-2 lg unt ptr uns tava
sunca, salam, mortadella etc
cascaval ras, telemea rasa etc
2 lg mac

marți, 24 ianuarie 2012

Prajitura cu cocos si bezea




Blat :
9 oua
9 lg zahar
3 lg faina
3 lg nuca de cocos
1/2 plic praf de copt

Bezea :
5 albusuri
12 lg zahar

Crema :
5 galbenusuri
4 lg zahar
2 lg ness
4 lg apa fiarta
200 g unt
100 g rama

Glazura :
100 g ciocolata
100 ml smantana pentru frisca

duminică, 22 ianuarie 2012

Tort Red Velvet


Blat :
4 lg suc lamaie
1 lg otet
350 ml piure sfecla rosie
250 g faina
225 g unt
225 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Mega Image...)
500 g zahar
4 oua
1 plic praf de copt
1 1/2 lgt extract de vanilie
un varf cutit sare

Crema :
400 g crema de branza
200 g unt
200 g zahar pudra
3 lg smantana
1 lgt extract vanilie
1 lgt extract migdale

vineri, 20 ianuarie 2012

Premiu : un blog de suflet



      Multumesc Corina pentru acest premiu ; ma bucur ca ma urmaresti si, la fel pot spune si eu ca te urmaresc cu mult drag, de cate ori am ocazia sa fiu pe net ... :)

luni, 16 ianuarie 2012

Prajitura Berlini


Aluat fraged :
250 g faina
150 g unt moale
80 g zahar
1 galbenus
1/2 plic praf de copt

Umplutura :
300 g nuci macinate
100 g zahar
3 lg lapte
3 lg gem caise sau alt gem
4 lg rom

Blat :
3 oua
4 lg zahar
3 lg faina

Glazura :
5 lg zahar
3 lg apa
3 lg cacao
2 lg unt

duminică, 15 ianuarie 2012

Ochi de paun



Aluat :
500 g faina
150 g untura (sau 170 g margarina)
30 g drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
3 galbenusuri

Umplutura :
3 albusuri
100 g zahar pudra
200 g nuci macinate ( sau mac macinat )
500 g visine (sau mai mult) indulcite
gem de caise sau gem de prune... pentru uns cele 3 foi
3 lg zahar pudra pentru presarat deasupra

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Ciuperci umplute



Ingrediente :
500 g ciuperci proaspete
1 ceapa mare
100 ml ulei
1 lgt pesmet
1 lgt sare
piper
1 legatura verdeata
20 ml vin alb
40 g cascaval ras

joi, 12 ianuarie 2012

Cartofi cu smantana


Ingrediente :
1 kg cartofi
1 ceapa
50 ml ulei
2 lg faina
1 ceasca apa
1 lgt sare
piper
1 legatura marar proaspat
100 ml smantana
1/2 lgt boia dulce

joi, 5 ianuarie 2012

Saratele cu cascaval



Ingrediente :
550 g faina
250 g unt moale
200 g cascaval ras
1 lgt sare
2 oua
1 albus
50 ml lapte

Uns deasupra :
1 galbenus
50 g cascaval

duminică, 1 ianuarie 2012

Prajitura Yugoslavia


Blat :
5 oua
6 lg zahar
3 lg faina
5 lg nuci macinate
1 plic ahar vanilat
2 lg apa
1/2 plic praf de copt
1 foaie de napolitana

Crema :
1 plic budinca de capsuni (sau zmeura, vanilie, ciocolata...)
400 ml lapte
4 lg zahar
200 g unt moale

Decor:
ciocolata rasa ( bilute de ciocolata...)