Bezea cocos :
8 albusuri
350 g zahar
350 g cocos
Crema ciocolata :
200 g ciocolata milka dessert
2 lg cacao
2lg ness
4 lg zahar
80 g unt
8 lg lapte
Crema vanilie :
2 plicuri budinca de vanilie
700 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
300 ml frisca lichida
Decor :
ciocolata neagra rasa
Mod de preparare :
Pentru bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*38cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor pentru cca 20 minute.
Pentru crema de ciocolata : punem pe baie de aburi, intr-o craticioara, toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza; lasam glazura obtinuta sa se raceasca si apoi o intindem peste bezea .
Pentru crema de vanilie : fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.
Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.
Asamblare : bezea cocos - crema de ciocolata - crema de vanilie - ciocolata rasa.
O prajitura suuper suuper buna ! merita incercata! :)
M-am inspirat de pe http://www.bucatarmaniac.ro/2009/12/prajitura-de-cocos-cu-crema-de-vanilie.html
Prajiturica este mult mai buna daca sta de seara pana dimineata la frigider sau chiar dupa 2 zile de stat in frigider.