marți, 30 octombrie 2012

Fiadone




Ingrediente :
500 g branza de capra
coaja rasa de la 1 lamaie
un praf de sare
6 oua
200 g zahar
esenta de vanilie (optional)

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Torta della nonna (Tarta bunicii)




Aluat :
350 g faina 000
1 ou
1 galbenus
un praf de sare
8 g praf de copt
120 g unt
170 g zahar

vineri, 26 octombrie 2012

Chec cu mere caramelizate





Ingrediente :
3 oua
160 ml ulei (unt topit)
150 g zahar
150 g faina
1 lgt praf de copt
50 ml lapte

joi, 25 octombrie 2012

Tarta Tatin




Despre aceasta reteta : 

     "  La inceputul sec. al XX-lea surorile Tatin aveau un hotel si un restaurant in Lamotte-Beuvron. Intr-o zi aglomerata, una dintre surori a realizat in ultima clipa ca nu aveau desert. In graba a decis sa faca o placinta cu mere. A acoperit repede o tava unsa cu zahar si mere si le-a copt. Dandu-si seama ca uitase aluatul, a acoperit merele cu aluat de placinte ! Inainte de a o servi a intors placinta pe o farfurie de desert pentru a servi clientul. Sclipire de geniu ! Merele aveau un gust unic. 
       Revenit dupa o sedere in Sologne, un bucatar de la Maxim's a inclus in meniu tarta pe care domnisoara Tatin o crease. Recunoasterea internationala a primit-o din partea lui Curnovsky, un degustator rafinat. "       (1.000 de retete - Deserturi)





sâmbătă, 20 octombrie 2012

Placinta cu branza de vaci






Aluat :
300 g faina
150 g unt (82% grasime)
1 plic praf de copt
1 galbenus
3 lg zahar pudra
smantana cat cuprinde (2-3 lg)

marți, 16 octombrie 2012

Placinta cu mere 2






Ingrediente :
500 g faina
150 g untura
2 lg zahar
1 plic drojdie uscata
coaja rasa de lamaie
1/2 lgt sare
3 galbenusuri
100 ml lapte caldut

joi, 11 octombrie 2012

Tort cu ananas






Blat : 
6 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
100 g amidon alimentar
4 lg cacao
2 lgt praf de copt

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Panna cotta cu ciocolata si cafea





Ingrediente :
200 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar
2 plicuri gelatina granule (20 g)
200 g ciocolata neagra
200 ml espresso indulcit

miercuri, 3 octombrie 2012

Prajitura cu iaurt si frisca




Ingrediente :
250 g piscoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici