marți, 23 iulie 2013

Placinta cu mac


Foi :
500 g faina
200 g unt
3 galbenusuri
150 g zahar
1 plic praf de copt
100 ml lapte

Umplutura :
200 g mac
200 g zahar
150 g faina
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
200 ml lapte
3 albusuri

Decor :
2 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Foi : framantam toate ingredientele. Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi.




       Umplutura : amestecam toate ingredientele, cu exceptia albusurilor de ou pe care le mixam spuma, apoi le incorporam cu ajutorul unei linguri, cu grija pentru a nu se lasa compozitia.




       Intindem cu sucitorul prima foaie in tava (25*35 cm), asezam apoi umplutura si cea de a doua foaie intinsa .


      Dam la cuptor pana se rumeneste foaia de deasupra.


       Dupa ce placinta s-a racit, presaram peste ea zahar pudra.



     
       Spor la pregatit reteta ! Este delicioasa si pufoasa ! :)

4 comentarii:

  1. Reteta asta e super faina , foile sunt fragede , iar umplutura de mac e delicioasa. Imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arataaa! Imi place foarte mult, felicitari!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar, macul trebuie macinat?

    RăspundețiȘtergere