joi, 15 decembrie 2011
Alivanca moldoveneasca
Ingrediente :
300 g branza de vaci
2 oua
30 g unt
30 g smantana
30 g faina
50 g malai
putina sare
Citeste mai departe ... >>>
Glazura :
100 ml smantana
50 g zahar
Mod de preparare :
Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul.
Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus.
Alivanca o intindem intr-o forma unsa cu unt si o dam la cuptor .
Servim alivanca fierbinte cu glazura de smantana indulcita .
Sursa mea de inspiratie : Miha, careia ii multumesc pentru reteta ;)
Tare buna trebuie sa fie!!!Pup!
RăspundețiȘtergereBunica imi facea,si era tare buna.Acum ca mi-ai facut pofta,servesc de la tine.Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte buna! Pe incercate:) Pup
RăspundețiȘtergereVai ce pofta mi-ai facut ,matusa mea face iarna ....minunat!!!!Pup o saptamana frumoasa iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereDe o luna am tot zis ca o fac, si vineri am facut-o in sfarsit. A fost delicioasa!
RăspundețiȘtergereIulia
care este dimensiunea tavii? as vrea sa o fac si eu insa nu as vrea sa dau gres cu tava
RăspundețiȘtergere