luni, 26 decembrie 2011
Prajitura martipan
Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate
Crema :
9 galbenusuri
375 g zahar pudra
130 g ciocolata cacao
150 g unt
Glazura :
150 g ciocolata cacao
50 g unt
3 lg smantana pentru frisca
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
Pentru blat : Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate.
Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .
Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu am pus zahar normal si nu e prea ok...), apoi adaugam treptat ciocolata topita pe baie de aburi sau topita intr-o craticioara cu fundul dublu direct pe foc mic. Tot pe foc mic punem crema obtinuta, mixand in continuare pana se ingroasa .
Adaugam si untul moale treptat.
Crema o intindem peste blatul cu nuca .
Pentru glazura : intr-o craticioara cu fund dublu, punem cele 3 ingrediente si le amestecam, pe foc mic, pana se omogenizeaza; lasam glazura sa se racoreasca putin (1 minut), apoi o intindem peste crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu