joi, 24 mai 2012
Papanasi din branza de vaci prajiti
Ingrediente :
500 g branza de vaci
200 g faina
2 oua
50 g zahar
1/2 lgt bicarbonat
coaja rasa de la 1/2 lamaie
50 g gris
1/2 lgt sare
Citeste mai mult ... >>>
ulei pentru prajit
faina pentru modelat papanasii
inghetata de vanilie
crema de ciocolata Finetti
Mod de preparare :
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele, se framanta putin ca sa se omogenizeze bine.
Pe masa presaram putina gaina si punem aluatul . Il rulam de cateva ori prin faina, apoi taiem 10 rondele , iar din restul de aluat facem 10 bilute . Nu trecem foarte mult prin faina amestecul de branza!
Dupa ce am taiat rondeaua, introducem in mijlocul ei degetul aratator si invartim in cercuri pana obtinem o mica gaura in mijlocul papanasului. Simplu :)
Punem uleiul la incins pe foc . Asezam papanasii la prajit cu distanta intre ei, pentru ca se vor umfla putin. Ii prajim pe foc moderat, pe ambele parti.
Dupa ce s-au prajit ii scoatem pe un servet absorbant, pentru a scapa de surplusul de ulei.
Papanasii se servesc fierbinti , langa o portie de inghetata de vanilie si o portie de crema de ciocolata Finetti.
Am facut cateva poze cat de repede am putut, pentru a nu se topi chiar de tot inghetata ... :P
Pofta buna ! :)
Vaaaaai,ce-mi faci?Ciocolata si inghetata,super bun.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Mai nou am facut o pasiune pentru clasicii papanasi cu toate ca eu n-am facut niciodata. Dar pe unde-i prind ii mananc. Trebuie sa fac si eu - poate in week-end.
RăspundețiȘtergereBuniii! Bine ca mi-ai adus aminte de ei,o sa ii fac in week-end iar.
RăspundețiȘtergereBuni tare!Nu am mai facut de mult:)Pup!
RăspundețiȘtergere