vineri, 22 martie 2013

Briose cu iaurt si ciocolata


Ingrediente :
2 oua
200 g zahar
200 ml iaurt simplu
100 ml ulei
400 g faina
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
1 lg rom (optional)
coaja rasa de la 1/2 lamaie (optional)
un praf de sare

duminică, 17 martie 2013

Prajitura Mazurek



Aluat :
525 g faina
300 g unt
1 plic praf de copt
100 g zahar
3 galbenusuri
4 lg apa rece


sâmbătă, 16 martie 2013

Prajitura cu cocos si cacao



Blat cacao :
3 oua
6 lg zahar
3 lg apa rece
5 lg faina
1 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)

miercuri, 13 martie 2013

Prajitura cu branza si biscuiti



Crusta :
12 biscuiti cu ciocolata BelVitaStart
30 g unt moale

marți, 12 martie 2013

Prajitura Figaro


Blat :
5 galbenusuri
100 g zahar
100 g unt (sau 100 ml ulei)
50 ml lapte
150 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1/2 lgt otet

luni, 11 martie 2013

Tort cu miere si praline


Blat :
3 oua
100 g miere lichida
130 g unt topit
5 lg lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
1/2 lgt ghimbir macinat
1 lgt scortisoara

duminică, 10 martie 2013

Prajitura trio


Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
6 lg apa rece
1 lgt praf de copt

vineri, 8 martie 2013

Mucenici moldovenesti


Aluat :
600 g faina
25 g drojdie proaspata
8 lg zahar
250 ml lapte caldut
2 oua
8 lg ulei (sau unt topit)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1/4 lgt sare

miercuri, 6 martie 2013

Gogosi in caramel


Aluat :
500 g faina
230 ml lapte caldut
40 g unt topit
100 g zahar
1/2 lgt rasa de sare
20 g drojdie proaspata
1 lg rom
2 galbenusuri
coaja rasa de la 1/2 lamaie

marți, 5 martie 2013

Painici cu branza si marar


Ingrediente :
600 g faina
300 ml lapte caldut
150 g branza de vaci
25 g drojdie proaspata
2 lg unt
1 lgt zahar
1 lgt sare
2 lg marar verde tocat

duminică, 3 martie 2013

Brownies cappuccino


Blat :
120 g ciocolata amaruie
85 g unt
1 lgt ness (dizolvat in 1 lg apa fiarta)
3/4 pahar zahar 
1 lg esenta vanilie
2 oua
1+1/2 pahar faina 
un praf sare
1/2 pahar nuci taiate 

sâmbătă, 2 martie 2013

Gogosi cu branza coapte



Ingrediente :
300 g faina
225 g branza de vaci
coaja rasa de la 1 lamaie
40 g zahar
1 plic zahar vanilat
7 g drojdie uscata (15 g drojdie proaspata).
100 ml lapte

vineri, 1 martie 2013

Aperitiv din branza de vaci


Ingrediente :
500 g branza de vaci
150 ml smantana groasa
1 ceapa medie
sare
piper
seminte de chimen (1/2 lgt)