marți, 23 iulie 2013
Placinta cu mac
Foi :
500 g faina
200 g unt
3 galbenusuri
150 g zahar
1 plic praf de copt
100 ml lapte
Umplutura :
200 g mac
200 g zahar
150 g faina
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
200 ml lapte
3 albusuri
Decor :
2 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Foi : framantam toate ingredientele. Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi.
Umplutura : amestecam toate ingredientele, cu exceptia albusurilor de ou pe care le mixam spuma, apoi le incorporam cu ajutorul unei linguri, cu grija pentru a nu se lasa compozitia.
Intindem cu sucitorul prima foaie in tava (25*35 cm), asezam apoi umplutura si cea de a doua foaie intinsa .
Dam la cuptor pana se rumeneste foaia de deasupra.
Dupa ce placinta s-a racit, presaram peste ea zahar pudra.
Spor la pregatit reteta ! Este delicioasa si pufoasa ! :)
Reteta asta e super faina , foile sunt fragede , iar umplutura de mac e delicioasa. Imi place mult!
RăspundețiȘtergereCat de bine arataaa! Imi place foarte mult, felicitari!
RăspundețiȘtergerePupici
Macul trebuie măcinat?
RăspundețiȘtergereChiar, macul trebuie macinat?
RăspundețiȘtergere