Blat :
7 oua
7 lg zahar
un praf de sare
3 lg ulei
3 lg apa rece
7 lg faina
Citeste mai mult ... >>>
Crema de lamaie :
500 ml lapte
3 lg faina
1/2 lg amidon alimentar
5 lg zahar
1 lamaie
200 g unt (80-82% grasime)
Glazura :
100 ml frisca lichida
100 ml smantana (20% grasime)
1 lgt suc stors de lamaie
2 lg rase zahar
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa treptat, iar la final incorporam faina cernuta, cu ajutorul unei linguri.
Compozitia obtinuta o intindem intr-o forma (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem .
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3 pe orizontala.
Crema de lamaie : intr-o craticioara punem zaharul, faina si amidonul. Amestecam putin, iar peste adaugam laptele rece, treptat, apoi punem pe foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o crema.
Cratita cu crema fierbinte o punem intr-un alt vas cu apa rece si amestecam in ea din cand in cand. Adaugam apoi coaja rasa de la 1 lamaie si sucul stors. Omogenizam si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei, il mixam putin, iar in el adaugam lingura cu lingura din crema racita.
Crema obtinuta o impartim in 2 si cu ea umplem foile de blat.
Glazura : intr-un castron punem toate ingredientele. Mixam cu ajutorul mixerului, la inceput pe viteza mica, apoi pe viteza mare, pana cand obtinem consistenta dorita Glazura o intindem peste prajitura.
Dam prajitura la rece pentru minim 2-3 ore, apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa . Eu am lasat-o de seara pana dimineata.
Delicioasa ! Pofta buna ! :)
Sursa mea : http://retetepapabun.ro/prajitura-cu-crema-de-lamaie/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu