Blat :
8 albusuri
200 g zahar
5 lg faina
100 g mac
100 g cocos
8 galbenusuri
100 g zahar
200 ml lapte
3 lg faina
200 g unt
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final faina amestecata cu macul si nuca de cocos. Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru circa 20 de minute.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece. Crema o punem pe aburi pana cand se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de oua racita. Omogenizam , apoi intindem crema peste blat.
Punem prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi. Cine doreste poate presara peste crema, nuca de cocos.
Absolut delicioasa ! :)
Sursa mea : http://www.laurasava.ro/2012/05/19/prajitura-cu-mac-si-nuca-de-cocos/
Mireluta fata , la crema care-i cantitatea de zahar ? :d
RăspundețiȘtergereWk frumos !