joi, 31 ianuarie 2013

Lapte de pasare (sau Insule plutitoare)


Ingrediente :
1 l lapte
3 oua
2 lg faina
6 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat

miercuri, 30 ianuarie 2013

Rulada cu sunca



Rulada :
50 g unt
100 g faina
300 ml lapte
4 oua

marți, 29 ianuarie 2013

Malai cu branza


Blat :
4 oua
6 lg zahar
2 lg cacao
10 lg apa rece
4 lg faina

duminică, 27 ianuarie 2013

Tort cu alune de padure (sau Torta di nocciole )



Aluat :
140 g unt moale
200 g zahar pudra
6 oua
2 lg faina cernuta
200 g ricotta
200 g alune de padure prajite
3 lgt zeama de lamaie

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Prajitura aromata cu cafea si branza de vaci



Aluat :
4 oua
200 g zahar
150 g unt
100 ml lapte
2 lg cafea solubila (ness)
350 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt

vineri, 25 ianuarie 2013

Pancakes cu sunca si branza



Ingrediente :
2 oua
100 ml lapte
2 lg smantana
200 g faina
1/2 lgt praf de copt
80 g sunca Praga (sau bacon prajit, kaiser prajit, salam etc...)
60 g branza de burduf (sau cascaval, telemea, cas ...)
1 lg marar proaspat tocat
sare
piper

ulei pentru prajit


joi, 24 ianuarie 2013

Eclere cu vanilie si frisca


Aluat :
200 ml apa
200 ml ulei
10 lg faina
5 oua

miercuri, 23 ianuarie 2013

Baigli cu sirop


Maia :
25 g drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
5 lgt zahar
3 lg faina

luni, 21 ianuarie 2013

Briosa sarata


Aluat :
250 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
sare
piper
125 g unt topit
1 ou
1 ardei kapia rosu
100 g branza de burduf
200 g pastrama de pui
250 ml smantana (24% grasime)

duminică, 20 ianuarie 2013

Prajitura Tosca



Blat :
8 albusuri
200 g zahar
un praf sare
50 g cocos
100 g mac
4 lg faina
1 plic praf de copt

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Prajitura cu branza de vaci



       Cea mai simpla prajitura din lume ! :) Deliciu cu branza !

Aluat :
15 lg faina
3 oua
15 lg zahar
15 lg lapte
15 lg ulei
1 plic praf de copt

joi, 17 ianuarie 2013

Paste carbonara


Ingrediente :
250 g paste linguine 
200 g bacon
3 lg ulei masline
2 catei usturoi
2 oua
50 g parmezan ras
sare
piper

miercuri, 16 ianuarie 2013

Evantai sarat umplut




Aluat :
500 g faina
125 ml lapte
125 ml apa
1 ou
1 lgt miere
1 lgt sare
50 g unt
20 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)

marți, 15 ianuarie 2013

Tort la metru (sau Chec la metru)



2 Checuri :
7 oua
un praf sare
400 g zahar (1+1/2 cana)
260 g faina (1+1/2 cana)
200 ml ulei (1/2 cana)
1/2 plic praf de copt (5 g)
1-2 lg cacao

duminică, 13 ianuarie 2013

Prajitura Kinder


300 g nuci prajite si taiate
400 g crema ciocolata Finetti

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Chiftele in aluat



Aluat :
800 g faina
40 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
400 ml lapte caldut
1 ou
1/2 sare
75 g unt topit

joi, 10 ianuarie 2013

Briose cu cafea si scortisoara


Ingrediente :
300 g faina
180 g zahar
2 oua
120 g unt
100 ml lapte
1 lgt esenta de vanilie
1+1/2 lg ness
1 lg scortisoara
1 lgt cu varf praf de copt

miercuri, 9 ianuarie 2013

Prajitura de vis




2 Foi :
10 albusuri
un praf sare
10 lg zahar
100 g cocos
3 lg faina

luni, 7 ianuarie 2013

Prajitura Regina Maria



Blat :
5 oua
un praf de sare
5 lg zahar
5 lg faina
2 lg ulei

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Cremsnit ( sau Crempita )



Foi :
300 g untura mare (osanza)
100 g faina

joi, 3 ianuarie 2013

Patratele cu lamaie


Aluat :
2 oua
8 lg zahar
10 lg ulei
1 lgt praf de copt
300 g faina


miercuri, 2 ianuarie 2013

Oua umplute cu pate


Ingrediente :
4 oua
2 lg mustar
2 lg smantana
120 g pate de pui ( sau porc )
piper
sare (daca mai trebuie)

2 portii maioneza
smantana pentru gatit
sare
1 lg zeama de lamaie

Decor :
frunze tocate de marar
piper
ardei rosu (sau gogosar murat)