marți, 17 aprilie 2012

Drob de miel





Ingrediente :
organele de la 1 miel ( rinichi, ficat, plamani, splina, inima)
2 oua crude
2 oua fierte
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi verde
sare
piper
1-2 legaturi marar verde
1-2 legaturi patrunjel verde
50 g unt
1 prapure
Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Incepem prin a spala organele. rinichii ii curatam frumos astfel : luam grasimea de pe ei, apoi ii taiem in 2 si curatam mijlocul alb, indepartam pielea care mai exista . trebuie sa ramana curati. Taiem si traheea plamanilor. inima o taiem si pe ea in 2 si curatam sangele inchegat. Prapurele il spalam bine.
       Fierbem organele de miel in apa. Dupa ce a fiert, nu aruncam supa !!! Lasam sa se raceasca, apoi le tocam marunt cu robotul de bucatarie .
       Intr-o craticioara calim ceapa si usturoiul verde taiate marunt in unt, apoi adaugam organele macinate, ouale crude, sare, piper, mararul si patrunjelul verde taiate marunt, supa cat sa lege compozitia .
       La sfarsit adaugam ouale fierte taiate rondele. Omogenizam compozitia.
       Intr-o forma de chec sau forma yena asezam prapurele spalat,. Il ridicamdeasupra marginilor formei. Asezam compozitia, iar peste ea tragem marginile prapurelui. 
       Dam la cuptor pana se rumeneste frumos prapurele.
   
       Reteta este a mamei mele, care si ea la randul ei a invata-o dintr-o carte de bucate, in tineretea ei :d . 



           Va doresc pofta buna !


3 comentarii: