duminică, 16 iunie 2013

Prajitura Primarita


Blat cacao :
6 oua
11 lg zahar
5 lg apa rece
5 lg faina
5 lg nuci macinate
1 lg cacao

Citeste mai mult ... >>>
Blat alb :
2 oua
2 lg zahar
2 lg faina

Caramel :
7 lg zahar
2 lg unt

Crema :
5 oua
14 lg zahar
4 lg ness
400 g unt

Glazura :
150 g ciocolata neagra
50 g unt
4 lg lapte

Mod de preparare :
       Blat cacao : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa treptat, mixand mereu, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si nucile macinate (eu am avut bucatele de migdale). Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam apoi la cuptor.




       Caramel : intr-o craticioara, topim zaharul, iar la sfarsit adaugam untul, amestecand pe foc mic timp de 2 minute. Acest caramel il intindem peste blatul de cacao. Caramelul trebuie sa se raceasca si abia apoi putem intinde crema peste el.



       Blat alb : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul , galbenusurile, iar la final faina. Coacem compozitia in aceeasi tava in care am copt blatul de cacao.



       Crema : ouale le amestecam cu zaharul si ness-ul , pe baie de aburi, pana cand crema se intareste. Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin , iar in el punem cate o lingura din crema de ness racita.




       Glazura : punem intr-o craticioara toate ingredientele, pe foc mic pana se topesc.Lasam putin sa se racoreasca glazura si o intindem peste prajitura.     
       Asamblare : blat cacao-caramel-crema-blat alb-glazura.




      O prajitura excelenta ! Spor la incercat ! :)

Sursa mea : Sydonia.

15 comentarii:

  1. Te cred pe cuvant pentru ca nu am incotro,dar nu as refuza o bucatica!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata si cred ca si gustoasa,ar trebui insiropata ar merge sau isi lasa sirop de la caramel? o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa o insiropezi :) Reteta este fara sirop.

      Ștergere
  3. Nessul il punem dizolvat in putina aoa sau asa praf?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hhhhmmmmm....super tentanta...o trec pe lista..multumesc...!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna... sunt tare aspectuoase prajiturile tale..cred ca si foarte bune :) .felicitari... as vrea sa incerc si prajitura din imaginea ta de la avatar.... cum se numeste? ne dai reteta...Mersi mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://miremirc.blogspot.ro/2011/02/prajitura-cocomac_10.html

      Ștergere
    2. mersi frumos.... si succes.... multumim pentru idei....

      Ștergere
  6. Ademenitoare Primarita asta,sexy,cremoasa,asortata bine!:))
    Numai prajituri bune faci!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut prajitura de cateva ori,dar crema cu ouale intregi nu se intareste pe baie de abur nici dupa o ora de fiert.Am redus din albusuri si de data aceasta mi-a reusit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am incercat sa pun mai putin nes si am folosit toate ouale intregi, numai ca nu se lega deloc. Cand am pus toata cantitatea de nes, totul a fost ok.

      Ștergere
  8. Foarte buna prajitura! Am incercat-o si a iesit o bunatate!

    RăspundețiȘtergere