duminică, 13 octombrie 2013

Prajitura Fantastica


Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
2 lg ulei
4 lg apa fiarta
4 lg faina
1 lg cacao



Citeste mai mult ... >>>

Bezea :
6 albusuri
220 g zahar
100 g nuci prajite si taiate
1 cana visine scurse din compot
1 cana faina (1 cana = 200 ml)

Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar
300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt

Glazura :
160 g ciocolata
20 g unt
50 ml frisca lichida

Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste ,galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem.




       Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.




       Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa.


       Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca .
       Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.



       Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.
       Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura




       Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi taiem si servim.


Foarte buna ! Pofta buna si spor la incercat reteta ! :)


Sursa mea : revista Practic .

 

12 comentarii:

  1. tare mult imi plac prajiturile tale!! si asta chiar e delicioasa, am sa o fac si eu!

    RăspundeţiȘtergere
  2. O minune de prajitura!! Mirela ai niste prajituri dementiale!! Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  3. O pun deoparte pentru sarbatori !:)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Dar cu galbenusurile de la primul blat ce se face?

    RăspundeţiȘtergere
  5. Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
    De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!

    RăspundeţiȘtergere
  6. retetele dvs sunt foarte delicioase deja mi-am salvat cateva ptr. sarbatori si asta este deja salvata delicios

    RăspundeţiȘtergere
  7. tu m-ai omorat pe mine cu retetele tale! multe am incercat si mi-au reusit perfect.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Este tare buna! Si mama facea ceva de genul asta!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Dora 02 noiembrie 2013
    Getut, esti superntare, imi dau seama ca sunt copil mic, pe langa ceea ce faci tu:)





    RăspundeţiȘtergere
  10. Ce de prajituri bune si frumoase pe blogul tau! Am de unde alege! Incantata de cunostinta, Mirela!

    RăspundeţiȘtergere