miercuri, 19 decembrie 2012

Saratele cu telemea






Ingrediente :
250 g faina
250 g margarina
250 g telemea (de oaie sau de vaca)

Uns deasupra :
1 galbenus
seminte de susan
chimen
mac

Citeste mai mult ... >>>


       Mod de preparare : 
Framantam cele 3 ingrediente, apoi dam la frigider aluatul obtinut, pentru 40 minute.
Cu ajutorul unui sucitor de lemn, intindem aluatul pe masa de lucru, il taiem sub forma de betigase si ungem cu galbenus de ou (eu am amestecat galbenusul de ou cu 2 linguri de lapte), apoi presaram seminte de susan, mac sau chimen. Fiecare ce doreste.

 
 
 

       Asezam saratelele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute, adica pana se rumenesc putin.

 





       Reteta aceasta o am din caietul cu retete al mamei mele. Este excelent de buna si se face si fooarte repede. Va poftesc sa o incercati si va astept cu impresii !  :)

3 comentarii:

  1. ce frumoase si gustoase sunt! Noua ne facea bunica, in fiecare weekend de iarna <3
    te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase sunt. Mi-ai facut o pofta mare....

    RăspundețiȘtergere