Aluat fraged :
80 g unt
80 g zahar
200 g faina
1 ou
1/2 plic praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Umplutura :
3 galbenusuri
1 ou
200 g zahar
100 g ulei
2 plicuri zahar vanilat
500 g branza de vaci
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
Bezea :
3 albusuri
3 lg zahar
Mod de preparare:
Aluat : amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat; aluatul il intindem cu degetele in tava (25*35 cm), apoi turnam umplutura.
Pentru umplutura : mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat ( ca la maioneza ), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker ).
Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor pana se coace.
Pentru bezea : mixam albusurile tare, punem si zaharul , mixand in continuare pana se dizolva zaharul.
Acest albus il punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.
Se portioneaza dupa ce s-a racit complet.
Imi plac foarte mult prajiturile cu branza, iar cand sunt acoperite cu bezea...o nebunie! :)
RăspundețiȘtergereDuminica placuta, te pup!
Imi place prajitura ta. Tava e mare dupa cum se vede, asa ca pot servi chiar doua bucati. Pup!
RăspundețiȘtergereChiar e foarte buna si eu am o prajitura asemanatoare!
RăspundețiȘtergere