Aluat :
350 g faina
1 plic drojdie uscata
200 ml lapte caldut
sare
3 lg ulei
Umplutura :
2 oua
1 albus
250 ml smantana
1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz)
200 g sunca
100 g cascaval
Uns deasupra :
1 galbenus.
Mod de preparare :
Pentru aluat :
Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata.
Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini.
Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute.
2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina, il rulam pe sucitor si il asezam in tava. Intepam cu furculita din loc in loc, ca in imagine, inclusiv marginile si turnam umplutura.
Pentru umplutura : mixam ouale cu albusul, si cu sarea si amestecam cu smantana; taiem cubulete sunca presata si cascavalul (sau il dam pe razatoare), busuiocul spalat si taiat, ceapa taiata si amestecam bine; turnam peste aluatul din tava.
Marginile le tragem peste umplutura ; ce a ramas din alut il intindem si pe el cu sucitorul, taiem fasii lungi si le asezam deasupra.
Ungem deasupra aluatul cu galbenusul de ou, cu ajutorul unei pensule. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Lasam sa se raceasca, taiem si servim langa o salata de rosii de exemplu :)
Sursa : Amalia
Arata foarte bine. Si cred ca e delicioasa! ;)
RăspundețiȘtergereArata f apetisanta! Merita incercata! O saptamana frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergerebuna asta pentru picnic,multumesc pentru postare,o zi buna
RăspundețiȘtergereDelicioasa si arata beton !!
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor! va imbratisez cu mult drag :)
RăspundețiȘtergereMinunata! Arata delicios!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata si cred ca e un deliciu!Pupici!
RăspundețiȘtergeree super
RăspundețiȘtergereDraga mea, ai primit ceva pe site-ul meu! Pup
RăspundețiȘtergerel-am luat ! multumesc frumos :)
RăspundețiȘtergere