duminică, 23 octombrie 2011

Prajitura Oco



Blat :
6 albusuri
200 g zahar
200 g unt
100 g faina
1 lg cacao
200 g nuci macinate

Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar

Glazura :
100 g stafide

Citeste mai mult ... >>>

Mod de preparare :
       Pentru blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica.


        Faina o amestecam cu lingura de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri.


       La sfarsit am incorporat nucile macinate, am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (24*30 cm).



       Peste blat turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul necopt inca.
       Stafidele le presaram peste crema.
      Asamblare : blat-crema-glazura si dam la cuptor.



       Dam la copt prajitura pentru 30-40 minute., adika pana se intareste crema .lasam sa se raceasca si taiem, si servim.



       Prajitura oco  este o prajitura care se pregateste foarte repede si este foarte buna. va doresc sa o incercati pentru ca este delicioasa !

P.S.: blatul se face si astfel : untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam apoi nucile, faina amestecata cu lingura de cacao, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus.



7 comentarii:

  1. Am facut-o eu, a facut-o si mama... iar joi, cand am venit acasa (la sibiu), ce prajitura crezi ca am gasit in frigider? Tot asta, pe care mama o refacuse!
    Ieftina, usor de facut, si mai ales, DELICIOASA!!!

    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. La ce temperature trebuie dat cuptorul ?
    Dupa 10 min de stat la cuptor la 200 ° C s-a facut scrum pe deasupra .

    RăspundețiȘtergere