vineri, 13 aprilie 2012
Prajitura secuiasca
Aluat :
200 g faina
140 g unt
1 ou
70 g zahar
1 plic praf de copt
1 borcanel marmelada de caise
Citeste mai mult ... >>>
Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1 lg rom
Mod de preparare :
Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.
Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .
Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.
Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si rom-ul .
La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .
Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.
Sarbatori fericite tuturor !
Etichete:
nuci macinate,
Prajitura secuiasca,
unt,
zeama de lamaie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Delicioasa prajitura! trebuie sa o fac neaparat si eu! pup
RăspundețiȘtergerePaste fericit!
RăspundețiȘtergereSarbatori luminate!
RăspundețiȘtergereImi place prajiturica.Pup!
Sarbatori fericite !
RăspundețiȘtergereO minunatie de prajitura ! Salvez si eu reteta ..mersi.
RăspundețiȘtergerePaste fericit!
toate cele bune!
Paste luminat Mire!!
RăspundețiȘtergereMmm, delicioasa!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pup!
RăspundețiȘtergerePaste fericit fetelor ! :)
RăspundețiȘtergere