miercuri, 26 septembrie 2012
Prajitura cu mere si bezea
2 kg mere ionatan
5 lg zahar
scortisoara macinata
Citeste mai mult ... >>>
Aluat :
5 galbenusuri
250 g zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
15 g drojdie proaspata
faina cat cuprinde (aproximativ 8-9 lg )
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie
Bezea :
5 albusuri
5 lg zahar
Mod de preparare :
Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).
Aluat : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi apa clocotita, drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, coaja rasa de lamaie, faina (cat sa obtinem un aluat curgator, mai gros decat o smantana - daca aluatul este prea subtire, merele nu vor ramane la suprafata), praful de copt stins cu suc de lamaie sau otet.
Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat.
Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt.
Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul.
Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)
Lasam sa se raceasca si putem taia.
Nu pot spune decat ca este delicioasa :)
Sursa.
Etichete:
drojdie proaspata,
mere,
oua,
Prajitura cu mere si bezea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce bine arata prajitura cu mere...delicioasa!
RăspundețiȘtergerePai daca tu spui ca e delicioasa eu te cred pe cuvant, deoarece ai retete minunate pe blog :)
RăspundețiȘtergereTe pup!
Sunt o iubitoare a prajiturilor cu mere, iar a ta chiar imi place!
RăspundețiȘtergere