vineri, 22 aprilie 2011

Prajitura "tavalita"



Blat:
1 ou
200 g zahar
50 g margarina
2 lg miere
200 ml lapte
300 g faina
1/2 lgt bicarbonat
Glazura :
250 g zahar
250 g margarina (unt)
4 lg lapte
50 g cacao
3 lg rom
200 g cocos

Mod de preparare :
       Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie.



       Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia .



       Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
       Pregatim glazura astfel : intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaoua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem rom-ul .Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.



       Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.


             

5 comentarii:

  1. imi place prajitura asta,dar o prefer cu nuca de-a noastra, nu din cea de cocos! :) !

    RăspundețiȘtergere
  2. prajitura mea preferata!!!! cea mai buna - extraordinara atunci cand e intarita glazura si e putin crocanta!!!iarna merge cel mai bine:)!!
    Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna.Imi place mult prajitura asta, de cand am descoperit reteta!

    RăspundețiȘtergere