joi, 16 iunie 2011

Pandispan cu visine




Ingrediente :
5 oua
300 g zahar
un praf sare
3 lg zahar
8 lg ulei
10 lg apa fiarta
300 g faina
1 plic praf de copt
500 g visine proaspete
zahar pudra

Mod de preparare :
       Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam uleiul pe rand, lingura cu lingura, apa clocotita tot pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot treptat (folosim mixerul).





       Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam cele 3 linguri de zahar mixand in continuare pana se topeste zaharul; albusurile batute spuma tare se adauga peste crema de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu ajutorul unei linguri.


       Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra asezam visinele spalate si curatate de samburi.


       Dam tava la cuptor pentru cca 45 minute (atat a stat la mine in cuptor pana s-a copt, dar verificati cu scobitoarea mai bine).


       Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.
   



     Pufoasa, "picanta", delicioasa ! 

2 comentarii:

  1. Ador prajiturelele cu fructe...Delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Visinele sunt preferatele mele in prajituri.Delicios pandispan si frumos!!

    RăspundețiȘtergere