marți, 14 iunie 2011

Prajitura cu cacao si nuci


Ingrediente :
250 g margarina
2 cani zahar
4 lg cacao
1/2 cana lapte
4 oua
1 cana faina
1 plic praf de copt
1 cana nuci taiate
cocos pentru decor(optional)

Mod de preparare :
       Intr-o craticioara punem margarina, zaharul, cacaoua si laptele sa fiarba (cam 5 minute) pana se omogenizeaza compozitia; daca cumva raman bulgarasi de cacao, folosim mixerul .




        Punem deoparte 1 cana din aceasta compozitie ; restul lasam sa se raceasca complet.


       Dupa ce s-a racit, adaugam galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cele 4 albusuri ramase batute spuma tare cu un praf de sare.




       La final turnam si cana de nuci taiate.


       Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava (30*23cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt.; dam la cuptor pentru 25-30 minute; verificam cu scobitoarea. Dupa ce se racoreste putin prajitura, turnam deasupra cana cu sirop ramasa deoparte.


           
         Cine doreste poate servi aceasta prajitura decorata cu nuca de cocos sau simpla.


      

Un comentariu: