joi, 11 octombrie 2012

Tort cu ananas






Blat : 
6 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
100 g amidon alimentar
4 lg cacao
2 lgt praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
500 g mascarpone
200 g smantana
sucul de la 1 lamaie
250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate)
200 ml frisca lichida
1 conserva ananas (850 g)

Decor :
200 ml frisca lichida
50 g cocos
bomboane de cocos
ananas proaspat

Mod de preparare :
       Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si amidonul alimentar.

 

       Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava dreptunghiulara (34*38cm) si dam la cuptor . facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt. Blatul racit il taiem in 3 parti .

 




       Crema : hidratam gelatina in 100 ml suc de ananas (stors din compot), timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, deoarece isi pierde proprietatile.
       Intr-un castron mixam mascarponele cu zaharul pudra, sucul de lamaie si smantana, incorporam cu grija gelatina topita.

 

       Ananasul il taiem bucatele mici si il incorporam la frisca batuta spuma tare.





       Frisca cu ananasul taiat bucatele o amestecam cu crema de mascarpone.




       Intr-o forma de cozonac (15*31 cm) pe care o stropim cu putina apa rece si asezam o folie alimentara, asezam un  blat de cacao insiropat cu suc din compotul de ananas, apoi jumatate din crema, alt blat de cacao insiropat, crema ramasa, iar deasupra ultimul blat de cacao insiropat si el.





       Dam la frigider pentru minim 4 ore, apoi rasturnam prajitura pe o tava si o decoram.





       Decor : fulgii de cocos ii rumenim putin intr-o tigaie, pe foc mic.
Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, decoram cu cocosul rumenit. Deasupra asezam bomboane de cocos si bucatele proaspete de ananas.


       Sursa mea de inspiratie.
Un tort absolut delicios !


8 comentarii: