marți, 30 octombrie 2012

Fiadone




Ingrediente :
500 g branza de capra
coaja rasa de la 1 lamaie
un praf de sare
6 oua
200 g zahar
esenta de vanilie (optional)

Citeste mai mult ... >>>


zahar pudra

Mod de preparare :
       Branza se scurge de apa, punandu-se intr-un tifon. Trebuie sa fie cat mai uscata.
       Radem coaja de lamaie cu ajutorul dispozitivului de taiat  si o aruncam in apa fiarta in care am pus un praf de sare. Lasam pe foc timp de 3 minute, apoi stoarcem coaja de apa.
  
 

       Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi branza de capra (eu am folosit branza de vaci) si coja rasa de lamaie. Eu am pus si putina vanilie.





       Pentru o textura mai fina, am folosit mixerul vertical. Separat am mixat albusurile de ou cu un praf de sare si le-am rasturnat peste crema de branza. Amestecam folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus, doar de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia, apoi o intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt.




     Dam la cuptor pentru circa 35 minute. Lasam prajiturica sa se raceasca, pudram cu zahar si taiem .

 




            O reteta corsicana, rapida si delicioasa ! Nu prea e spornica.... :D
 

3 comentarii:

  1. Superb ti-a iesit!! Ador cheesecake-ul asta. Eu adaug si niste goji sau stafide si uneori il fac in doua culori (cacao si vanilie).
    Pup dulce si o zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere