Ingrediente :
300 g unt
300 g zahar
6 oua
360 g faina
1 plic praf de copt
60 g cacao
Mod de preparare :
Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o parte o amestecam cu cacao si omogenizam.
In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt (eu am folosit o tava cu d=24*24, dar puteti folosi tava de chec sau chiar o tava pentru torturi rotunde) asezam compozitia astfel : folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.
Dam tava la cuptor pentru 30 minute; lasam sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi simpla sau presarata cu zahar pudra.
Se poate servi simplu sau langa o cana de ceai sau de lapte.
Che bella! Veramente favoloso questo dolce! Ti seguo da Roma, Italia! Tanti saluti!
RăspundețiȘtergereGrazie mille Ciccia :) un bacio da parte mia !
RăspundețiȘtergereArata grozav,Mire!Pupici!
RăspundețiȘtergeremersi teo :)
RăspundețiȘtergereMinunat!!! Am sa incerc reteta, ca arata prea bine! Pupici!
RăspundețiȘtergereSuperb arata! Pupici
RăspundețiȘtergere