marți, 2 august 2011

Cartofi ca la bunica


Ingrediente :
600 g cartofi
sare
piper
4-5 lg ulei
1/2 lg boia
1 lg cu varf de faina
100 ml apa
1 ardei rosu mic
1 foaie dafin mare
5 catei de usturoi

Mod de preparare :
       Curatam cartofii si ii taiem bucati mici, ii asezam intr-o forma termorezistenta sau forma yena, saram,  piperam, stropim cu o lingura de ulei, punem si foaia de dafin si lasam deoparte.


       Taiem ardeiul si il punem deasupra, peste cartofi.


       Punem pe foc, intr-o tigaie uleiul, boia-ua si faina; omogenizam si adaugam treptat apa, amestecand sa nu faca cocoloase; adaugam apa, pana obtinem un sos moale, care curge; dam de pe foc deoparte si turnam acest sos peste cartofi .


       Dam la cuptor pentru 1 ora; verificam cu o furculita cand sunt copti cartofii.


       Usturoiul taiat bucatele mici il punem deasupra si mai lasam cam 10 minute in cuptor.


       Va doresc pofta buna !

Un comentariu:

  1. Buonissime queste patate, io adoro le patate, le mangio spesso. Complimenti la ricetta. Ti seguo da Roma. Abito in Sicilia ma sto a Roma per l'estate. Ciao!

    RăspundețiȘtergere