Ingrediente :
250 ml lapte
2 lg gris de grau
1 plic zahar vanilat
un varf cutit de sare
1 lg zahar
Sirop de zahar ars:
1 lg zahar
50 ml apa
Mod de preparare :
Punem laptele sa dea un clocot impreuna cu un varf cutit de sare, apoi treptat adaugam grisul; amestecam pana se fierbe grisul; dam deoparte si punem zaharul si zaharul vanilat. Turnam in castronelele din care vom servi si pregatim siropul.
Pe foc punem intr-o craticioara zaharul si lasam pana se topeste; adaugam apa si mai lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se topeste tot zaharul. Acest sirop il turnam peste grisul fiert .
Este un desert super bun pentru copilasi.
Salut, Mire.
RăspundețiȘtergereUsoara si buna cina ta :).
Am venit sa te invit la provocare.
http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html#comments
Te astept cu mare drag :)
Nu-i bun si pentru adulti cumva?????Ca pe mine ma tenteaza dar sa-l mananc rece,rece...
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!
gaby mersi de invitatie :)
RăspundețiȘtergerePetronela .... e foaarte bun si pentru adulti :d mersi de vizite si de comentarii :)
RăspundețiȘtergeremmm ce bun e..si ce pofta mi s-a facut !
RăspundețiȘtergereCe mai mancam in copilarie si tare mult ne placea!
RăspundețiȘtergere