luni, 26 decembrie 2011

Prajitura martipan


Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate

Crema :
9 galbenusuri
375 g zahar pudra
130 g ciocolata cacao
150 g unt

Glazura :
150 g ciocolata cacao
50 g unt
3 lg smantana pentru frisca

Citeste mai mult ... >>>

Mod de preparare :
       Pentru blat :  Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate.



       Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .



       Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu am pus zahar normal si nu e prea ok...), apoi adaugam treptat ciocolata topita pe baie de aburi sau topita intr-o craticioara cu fundul dublu direct pe foc mic. Tot pe foc mic punem crema obtinuta, mixand in continuare  pana se ingroasa .





       Adaugam si untul moale treptat.     



      Crema o intindem peste blatul cu nuca .


       Pentru glazura : intr-o craticioara cu fund dublu, punem cele 3 ingrediente si le amestecam, pe foc mic, pana se omogenizeaza; lasam glazura sa se racoreasca putin (1 minut), apoi o intindem peste crema.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu