miercuri, 7 decembrie 2011
Supa de pui cu galuste de gris
Ingrediente supa :
carne pui cu tot cu os 1 kg
morcovi 2 buc
telina 1 buc
pastarnac 1 buc
ceapa 1 buc
ardei mic 1 buc
cartofi 2 buc
apa 2 l
sare
boabe piper
Galuste de gris :
1 ou
4 lg gris
1/2 lgt ulei
putina sare
Citeste mai departe ... >>>
Mod de preparare :
Punem carnea de pui in apa rece, sarea si punem pe foc mic (pentru ca supa sa nu fie tulbure) . Spumam supa cand vedem ca are spuma deasupra. Dupa ce s-a fiert carnea , adaugam legumele curatate si lasam in continuare pe foc pana se fierb si legumele.
Strecuram printr-o sita marunta toata supa, apoi fierbem galustele in ea.
Pentru galuste : batem oul cu furculita, adaugam putina sare si uleiul, apoi grisul si amestecam . Trebuie sa avem grija sa nu iasa galustele prea tari sau prea moi. verificam daca e buna compozitia cand furculita lasa dare pe fundul farfuriei cand amestecam.
Cu ajutorul furculitei sau a unei linguri punem galuste in oala cu supa; de fiecare trebuie sa avem grija sa introducem in supa galusca cu lingura ca sa se desprinda de ea; nu ii dam drumul in supa din aer. Lasam sa fiarba pana ce galustele se ridica deasupra .
Servim alaturi de patrunjel verde (sau fara, fiecare dupa cum ii place) si piper macinat.
Pofta buna sa aveti !
Cu carnea din supa ce a ramas, am facut un fel doi, care urmeaza sa il scriu maine :D .
Etichete:
carne de pui,
ceapa,
galbenus de ou,
gris,
morcov,
Supa de pui cu galuste de gris,
telina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mi-ai facut pofta de supa cu galuste :)
RăspundețiȘtergerete pup
Mmmm grozava!!!!!!!!!!pup o zi frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereYummy, imi place tare mult supita cu galuste!!Buna tare de tot!Pup!
RăspundețiȘtergere