620 g faina
30 g drojdie proaspata
400 ml lapte
4 oua
160 ml ulei
1 lgt rasa cu sare
2 lg gris
1-2 lg unt ptr uns tava
sunca, salam, mortadella etc
cascaval ras, telemea rasa etc
2 lg mac
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.
Tava ( 26*39 cm ) o ungem cu putin unt si presaram 1 lg de gris, apoi intindem jumatate din cantitatea de aluat.
Peste aluat presaram cealalata lingura cu gris ce a mai ramas, apoi asezam feliile de sunca si radem cascaval si telemea.
Cealalta jumatate de aluat care a ramas, il asezam cu grija cu lingura peste cascavalul ras si apoi uniformizam . Lasam placinta sa creasca pentru 30 de minute, apoi presaram mac deasupra si dam la cuptor, pentru circa 30-40 de minute. Pentru a fi siguri ca aluatul este copt, introducem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca placinta este coapta.
Lasam placinta sa se raceasca si apoi o putem taia si servi. Este foarte buna langa ceapa rosie.
Sursa : Laura Adamache
Aiaiaiiii ce frumoasa e! Si daca-i si rapida, trebuie incercata! Pup
RăspundețiȘtergereCred ca e tare buna!! Arata tare bine!! Pupicei!
RăspundețiȘtergerefaina reteta! te scoate din incurcatura si cand ai musafiri!
RăspundețiȘtergereFoarte faina reteta , se noteaza. Mama ne facea ceva asemanator acum cativa ani buni , dar nu mai stiu exact reteta. A ta aduce mult cu a mamei , o sa testez .
RăspundețiȘtergerece placinta apetisanta!
RăspundețiȘtergereSi rapida si buna!Are doua calitati!Pupici!
RăspundețiȘtergereRapida, usor de facut, si delicioasa! Si numai buna de luat la pachet.
RăspundețiȘtergereIulia