duminică, 10 iunie 2012

Tort de ciocolata fructat





Blat alb :
2 oua
3 lg faina
1 lg ulei
2 lg zahar
1/2 lgt praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Blat maro :
2 galbenusuri
4 albusuri
100 g zahar
150 g ciocolata cu lapte
3 lg faina
50 g unt

Crema ciocolata :
3 galbenusuri
1 albus
150 g ciocolata cu lapte
250 ml frisca lichida
160 g zahar pudra
1 plic gelatina granulata Dr. Oetker
5 banane

Decor :
300 g capsuni
4 kiwi
1 plic tort gelee Dr. Oetker transparent
100 ml frisca lichida
100 g fulgi migdale prajite

Pentru insirop blat maro :
3 lg lichior Carolans (sau orice alt lichior aveti...)

Mod de preparare :
       Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.





       Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor .





       Lasam sa se raceasca in forma, apoi scoatem blatul.

       Blat maro : Pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu topim ciocolata cu untul.


       Lasam sa se raceasca.
       Batem albusurile spuma tare , adaugam zaharul,apoi galbenusurile pe rand. la final incorporam ciocolata topita si racita si faina.


       Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit , timp de 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort.


       Crema ciocolata : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pentru a se topi gelatina.


       Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul mixat si el spuma tare. Omogenizam cele 2 compozitii. Peste ele adaugam ciocolata topita si frisca batuta spuma.


       Asamblare : In forma de tort punem blatul maro - 3 lg lichior Carolans - 1/2 crema ciocolata- 5 banane intregi decojite- 1/2 crema de ciocolata - blat alb.
   

       Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Decor : prajim fulgii de migdale intr-o craticioara pe foc mic.
Scoatem tortul din forma.


       Deasupra sezam capsuni taiate felii, kiwi feliat.
 




       Gelatina de la Dr.Oetker o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe. Batem 100 ml frisca lichida spuma tare si imbracam marginile tortului cu ea.


          Fulgii de migdale prajite ii asezam cu multa grija peste frisca .






Exceptional ! Incercati-l ca merita ! Duminica placuta in continuare ... :)


Acest tort l-am decorat pentru ziua fiului meu, care a implinit 4 anisori, in data de 23 iunie 2012.

La multi ani cu multa sanatate Nic !!!  Sa fii cuminte si intelept ! :) 


                                                LA MULTI ANI NIC !!!


18 comentarii:

  1. Deja imi ploua in gura ,arata super.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai mult decat perfect tortul tau..are si ciocolata si fructe, deci perfect :). pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am cuvinte!!Super arata si cred ca e un deliciu!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super, chiar este un tort pe gustul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Este cu adevarat un tort foarte frumos si gustos.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. delicios tortul! feliuta arata nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirela, am si eu o reteta asemanatoare, asa ca sunt foarte sigura ca este super delicios!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arată într-un mare fel! Felicitări!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu tortul asta m-ai dat gata, de cand l-am vazut prima oara. Cred ca ai muncit putin la el, dar rezultatul e spectaculos! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Este deosebit,superb,delicios...!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Un tort extrem de frumos, facut de o mamica iubitoare si talentata. La multi ani, piticului de 4 anisori!

    RăspundețiȘtergere