duminică, 29 iulie 2012

Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta





Crusta:
100 g unt topit
150 g biscuiti digestivi cu lapte belVita start
50 g biscuiti Amaretto

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
1 plic gelatina granulata
200 g ciocolata alba
6 lg lapte
500 g ricotta
300 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
3 oua mici (2 oua mari)
esenta de vanilie

Decor :
2 lg jeleu de visine (optional)
50 g ciocolata alba
seminte de rodie

Mod de preparare :
       Crusta : zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Intr-o forma cu margini detasabile (d=25 cm) unsa cu putin ulei, rasturnam bicuitii si ii presam cu dosul unei linguri.



       Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute.
       Ciocolata rupta bucatele o topim pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam laptele treptat, amestecand mereu pana omogenizam compozitia. Adaugam gelatina hidratata. Ea se va topi in ciocolata calda. Lasam deoparte.
       In imaginea de mai jos este ciocolata topita cu laptele si gelatina hidratata.





       Separat , in alt bol, punem ricotta, 80 g zahar pudra, cele 3 galbenusuri de ou, esenta de vanilie si smantana pentru frisca. Le mixam bine pentru omogenizarea compozitiei. Peste aceasta crema turnam ciocolata topita .






       Si iarasi, separat, mixam albusurile spuma, apoi adaugam 20 g zahar pudra. Albusurile spuma le amestecam cu crema de ricotta si ciocolata alba de mai sus.




       Crema obtinuta o turnam peste biscuitii din forma de tort.





        Dam cheesecake-ul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.
       Decor : eu am avut jeleu de visine facut de soacra mea si am decorat cheesecake-ul cu el, iar deasupra am ras ciocolata alba. De asemenea cine doreste, poate presara seminte de rodie.
Reteta este cu seminte de rodie si aschii de ciocolata alba.

 
 
 



       Cand servim tarta decoram farfuria cu sirop de ciocolata ( eu am avut de la Nesquik ) .
Excelent cheesecake, delicios si pufos.
Nu necesita coacere, timp redus de pragatire.

5 comentarii: