sâmbătă, 28 iulie 2012

Prajitura cu piersici






Aluat :
500 g faina
30 g drojdie proaspata
85 g zahar
250 ml lapte
100 g unt moale
1/2 lgt sare
coaja rasa de la o lamaie

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
4 oua
150 g zahar
200 ml smantana pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat
6 piersici proaspete mari

Decor :
2-3 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Aluat
   Pregatim maia : drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca.
   Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat.






       Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.






       Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am unso cu putin ulei si am tapetata-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.







       Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.






       Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.






       Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem .






       In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanataose, mai ales pentru copii ;)
Este o prajitura delicioasa care merita incercata.  Spor la preparat ! :P

7 comentarii:

  1. Un desert super bun pentru week-end!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super prajitura! Imi aminteste de ce facea mama dar cu prune :). Pup si weekend frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc fetelor ! Va imbratisez cu drag pe toate :)
    Timea: in curand voi posta si o praji cu prune. Reteta o am si eu tot de la mama :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Taaaaare bine arata prajiturica asta a ta, parca ii si simt aroma gadilandu-mi narile.

    RăspundețiȘtergere