vineri, 2 noiembrie 2012

Prajitura Tiramisu





Ingrediente :
3 oua
220 g zahar pudra
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
1 plic gelatina granulata
esenta de vanilie
50 ml lichior de cafea
500 ml cafea indulcita

Citeste mai mult ... >>>


400 g piscoturi

pudra cacao
decoratiuni ciocolata

Mod de preparare :
       Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.
       Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.


       Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .
       Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).

 

        Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.

 


              Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.

 

       O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! :)

9 comentarii:

  1. O prajitura minunata, care se prepara cu minim efort!

    RăspundețiȘtergere
  2. Extraordinara, minunata!! Arata foarte bine!! Pupicei si wee minunat!!

    RăspundețiȘtergere
  3. O prajiturica pe care o ador!!!Delicioasa!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place nespus de mult aceasta prajitura!!!Iar tie ti-a iesit asa frumoasa...ca imi vine sa o mananc pe toata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place foarte mult si chiar nu am pregatit-o de mult.Super...

    RăspundețiȘtergere
  6. As servi si eu cateva portii...:)...Sunt minunate toate...toate retetele tale!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tiramisu, oricand si in orice combinatie! Nu refuz o portie!

    RăspundețiȘtergere