vineri, 20 mai 2011

Prajitura cu branza de vaci si capsuni


Blat :
4 oua
5 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
4 lg apa fiarta
4 lg ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat bourbon
50 g ciocolata milka neagra

Citeste mai mult ... >>>

Crema :
250 g branza de vaci
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
200 g zahar
1 plic gelatina
300 g capsuni

Glazura :
200 g capsuni
1 plic jeleu rosu (dr. Oetker)

Mod de preparare :
       Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.



       Compozitia  obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la copt cca 25 de minute; facem testul cu scobitoarea.



       Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 100 ml apa cca 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in foc si o adaugam peste crema de branza.



        La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.


     
       Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care asezam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .


       Este o prajitura racoroasa si delicioasa, specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte.




    Deliciu !

2 comentarii:

  1. arata tare tare bine! Un adevarat rasfat al papilelor gustative: mascarpone, ciocolata si capsuni , ce sa-ti doresti mai mult ? :)

    RăspundețiȘtergere