luni, 14 februarie 2011

Prajitura Eszter Hazi




Blat galben:
5 oua
5 lg faina
5 lg zahar


Citeste mai mult ... >>>


Blat nuca:
5 albusuri
250 g zahar
120 g nuci macinate
2 lg faina

Crema :
5 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
200 g unt

Sirop :
100 ml apa
3 lg zahar
2 lg rom
1 lg esenta vanilie

Glazura ciocolata :
150 g ciocolata
2 lg unt
50 ml frisca lichida

Mod de preparare :

        Blat galben : se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul apoi galbenusurile. Adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn; turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si in care am pus hartie ptr copt (cca 22/30).

 

       Blat nuca: albusurile se mixeaza spuma tare cu zaharul;cu o lingura de lemn adaugam nucile si faina amestecand de jos in sus; se coace o foaie in aceeasi forma ca si blatul galben..


        Crema : galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc.


       Separat amestecam faina cu 200 ml lapte rece, apoi amestecam cu galbenusurile spuma. Omogenizam bine. Restul de lapte il punem intr-o cratita pe foc mic sa dea intr-un clocot. Il turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri, mixand mereu, apoi punem cratita pe aburi . Amestecam pana cand crema se ingroasa.




       Se lasa sa se raceasca.
       Untul se mixeaza pana devine ca o spuma ,iar in el se pune pe rand cate o lingura din compozitia care s-a racit.
        Daca se formeaza cocoloase, putem scapa de ele, mixand putin crema.





   Sirop : fierbem ingredientele pe foc. La sfarsit adaugam rom-ul.   


   Glazura de ciocolata : pe aburi topim cele 3 ingrediente. Amestecam bine pentru omogenizarea compozitiei.



   Asamblare : blat galben -1/2 sirop - crema - blat nuca -1/2 sirop - glazura de ciocolata.



       Reteta o am de la soacra mea. Super prajitura ! :)

      

6 comentarii:

  1. Imi place mult acest gen de prajitura..delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne ce de prajituri bune si faine am gasit pe blogul tau,felicitari pentru tot ce realizezi,ma bucur ca te-am descoperit,vei fi o sursa de inspiratie pentru mine

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa o incerc si eu.toate sant super.felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari de 2 ori: o data ca esti foarte priceputa si nu in ultimul rand faptul ca impartasesti cu noi aceste minunatii delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi pare bine ca am gasit blogul tau.Nici nu stiu ce sa incerc mai intii.Sigur o sa le incerc pe toate.Cu drag Simona

    RăspundețiȘtergere