miercuri, 31 august 2011

Bavareza de iaurt cu sos de prune


Ingrediente :
250 ml lapte
250 g iaurt
250 ml smantana dulce
3 lg zahar pudra
1+1/2 plicuri gelatina granule (15 g)

Sos de prune:
200 g pune
4 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim pe foc mic , amestecand pana se dizolva, fara a o da in clocot..
       Punem la fiert intr-o cratita, laptele si zaharul, amestecand din cand in cand, pana incepe sa clocoteasca.


       Luam de pe foc si adaugam gelatina topita; lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam iaurtul, amestecand cu mixerul pentru omogenizarea compozitiei.



       La sfarsit, adaugam smantana si turnam in diferite forme, pe care in prealabil le trecem sub un jet de apa rece. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore.


       Pentru sosul de prune: cu ajutorul blenderului (mixerului vertical) mixam prunele fara samburi,  impreuna cu zaharul si il turnam peste bavareza rece si scoasa pe o farfurioara.
       Pentru a scoate bavareza mai usor, introducem in apa fierbinte pentru cateva secunde castronelul cu bavareza rece, apoi o rasturnam pe o farfurioara.



       

3 comentarii:

  1. foarte buna reteta,pupici,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite, eu bavareza nu am incercat ca am citit intr-o carte de bucate mai veche ca ar fi dificil de facut. Dar ce bine ti-ai iesit! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere