marți, 2 august 2011

Gris cu sirop de zahar ars


Ingrediente :
250 ml lapte
2 lg gris de grau
1 plic zahar vanilat
un varf cutit de sare
1 lg zahar

 Sirop de zahar ars:
1 lg zahar
50 ml apa

Mod de preparare :
       Punem laptele sa dea un clocot impreuna cu un varf cutit de sare, apoi treptat adaugam grisul; amestecam pana se fierbe grisul; dam deoparte si punem zaharul si zaharul vanilat. Turnam in castronelele din care vom servi si pregatim siropul.
       Pe foc punem intr-o craticioara zaharul si lasam pana se topeste; adaugam apa si mai lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se topeste tot zaharul. Acest sirop il turnam peste grisul fiert .



       Este un desert super bun pentru copilasi.

6 comentarii:

  1. Salut, Mire.

    Usoara si buna cina ta :).

    Am venit sa te invit la provocare.

    http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html#comments

    Te astept cu mare drag :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i bun si pentru adulti cumva?????Ca pe mine ma tenteaza dar sa-l mananc rece,rece...
    Pupici si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Petronela .... e foaarte bun si pentru adulti :d mersi de vizite si de comentarii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. mmm ce bun e..si ce pofta mi s-a facut !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mai mancam in copilarie si tare mult ne placea!

    RăspundețiȘtergere