marți, 9 august 2011

Chec zebra



Ingrediente :
300 g unt
300 g zahar
6 oua
360 g faina
1 plic praf de copt
60 g cacao

Mod de preparare :
       Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare.



       Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o parte o amestecam cu cacao si omogenizam.


       In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt (eu am folosit o tava cu d=24*24, dar puteti folosi tava de chec sau chiar o tava pentru torturi rotunde) asezam compozitia astfel : folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.



       Dam tava la cuptor pentru 30 minute; lasam sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi simpla sau presarata cu zahar pudra.





       Se poate servi simplu sau langa o cana de ceai sau de lapte.
      

6 comentarii:

  1. Che bella! Veramente favoloso questo dolce! Ti seguo da Roma, Italia! Tanti saluti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie mille Ciccia :) un bacio da parte mia !

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat!!! Am sa incerc reteta, ca arata prea bine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere