joi, 12 ianuarie 2012

Cartofi cu smantana


Ingrediente :
1 kg cartofi
1 ceapa
50 ml ulei
2 lg faina
1 ceasca apa
1 lgt sare
piper
1 legatura marar proaspat
100 ml smantana
1/2 lgt boia dulce

Citeste mai mult ... >>>

Mod de preparare :
       Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei 1-2 minute; separat dizolvam faina in apa rece , amestecand ca sa nu se formeze cocoloase si o turnam peste ceapa calita. Daca sosul alb este prea gros, mai adaugam putina apa.




        Adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, boia dulcea, sare, piper si apa necesara fierberii.



       Lasam sa fiarba cartofii , amestecand din cand in cand. Dupa 15 minute, cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam smantana si mararul spalat si taiat marunt. Mai lasam pe foc cam 5-6 minute, dar amestecand din cand in cand.



       Servim langa o friptura de porc sau gratar de pui sau carnat prajit si o salata de cruditati sau muraturi ...
Pofta buna !

Un comentariu: