joi, 9 februarie 2012

Papanasi fierti








Ingrediente :
500 g branza de vaci
110 g gris
80 g faina
2 oua
un prad de sare
50 g zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Pentru tavalit :
50 g unt topit
100 g pesmet
3 lg zahar

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Amestecam ingredientele si lasam compozitia deoparte, pana pregatim pesmetul si fierbe apa.




       Pentru pesmet : intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam pana se rumeneste putin. Dam deoparte de pe foc si adaugam zaharul.







       Dupa ce apa cu putina sare a fiert, facem focul mic si adaugam papanasii . Din compozitie formam bilute cat mingile de ping pong si le asezam in oala cu apa, cu putina distanta intre ei. 


Papanasii sunt fierti in momentul care se ridica la suprafata apei.


       II scoatem cu ajutorul unei spumiere si ii asezam direct in tigaia cu pesmet dulce, ii rostogolim de cateva ori prin pesmet ca sa se inveleasca in pesmet .
 


      Papanasii sunt deliciosi cand sunt calzi ! 






       

6 comentarii:

  1. Foarte buni asa-i? Iti aduc aminte de copilarie:) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita fetelor ! :) Va pup !

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac la nebunie !! Off si nu am mancat de mult, maine fac!!! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu mai tin minte de cand nu i-am facut.Arata deliciosi.Pup!

    RăspundețiȘtergere