vineri, 13 aprilie 2012

Prajitura secuiasca



Aluat :
200 g faina
140 g unt
1 ou
70 g zahar
1 plic praf de copt

1 borcanel marmelada de caise

Citeste mai mult ... >>>


Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1 lg rom

Mod de preparare :

       Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.



       Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .


       Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.


       Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si rom-ul .



       La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.



       Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .


       Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.



     Sarbatori fericite tuturor !

8 comentarii: