luni, 31 decembrie 2012

Tort Buturuga ( Trunchi de copac sau Buche de Noel )



LA MULTI ANI 2013 !!!

Rulada :
4 oua
150 g zahar pudra
95 g faina
50 g cacao
1 praf de sare

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
150 g mascarpone
7 lg zahar pudra
200 ml smantana pentru frisca ( sau frisca lichida)
2 lg lichior Pina Colada
1/2 plic gelatina granule (5 g)

Glazura :
200 g ciocolata neagra
150 ml frisca lichida

cocos verde
cocos alb

Mod de preparare :
       Rulada : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.







       Aceasta compozitie o intindem intr-o tava (cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 10-12 minute.




       Rulada fierbinte o rasturnam pe un prosop pe care am presarat 2 linguri cu zahar si o rulam strans, pana se raceste.







       Crema : mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam frisca batuta spuma. La sfarsit adaugam gelatina hidratata 10 minute si topita pe foc foarte mic.





      Desfacem rulada din prosop si intindem crema peste ea, apoi o rulam la loc.


         
             Glazura : pe baie de aburi, omogenizam ciocolata rupta bucatele cu frisca. Lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora, apoi o mixam spuma si invelim rulada in ea.
       Pentru a forma un trunchi de copac, taiem oblic o bucata mai mica din rulada si o asezam in lateralul ruladei. Din cealalta parte mai putem taia o bucata mica si o asezam pe trunchi. Eu am ales sa tai doar o parte.
       Avand multa crema, nu am prea putut invarti rulada cum trebuie, dar fiind foarte buna Buturuga , am vrut neaparat sa o postez  :) .
       Decoram cu cocos verde si alb.









5 comentarii: