miercuri, 27 februarie 2013

Foi cu cocos si vanilie


Foi :
6 oua
6 lg zahar
6 lg ulei
6 lg faina

Citeste mai mult ... >>>

Crema alba :
5 albusuri
9 lg zahar
200 g cocos

Crema vanilie :
5 galbenusuri
1 plic budinca vanilie
150 g zahar
300 ml lapte
125 g unt moale

Glazura :
100 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte

Mod de preparare :
       Foi : impartim cantitatile in 3 parti si coacem 3 foi astfel : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina. Coacem blatul in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt.





       Crema alba : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, apoi punem pe aburi (pana cand bezeaua devine mai tare, dar nu sfaramicioasa; se vede putin bezeaua langa cocos, in poza de mai jos). Luam de pe foc si incorporam nuca de cocos. amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.


       Crema de vanilie : fierbem budinca de vanilie, conform instructiunilor de pe plic.Luam de pe foc craticioara si adaugam cate un galbenus pe rand . La sfarsit adaugam zaharul. Acoperim cu o folie alimentara budinca (ptr a nu se forma crusta) si o lasam la rece.


       Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura de budinca rece. Omogenizam bine.



       Glazura : punem toate cele 3 ingrediente intr-o craticioara, pe foc mic. Amestecam pana se topesc si obtinem o glazura.

       Asamblare : foaie-crema alba-foaie-crema de vanilie-foaie-glazura de ciocolata.




       Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi taiem felii si servim.



       O alta reteta de la tusa Cheta :)

7 comentarii:

  1. Ce bine arata,cu doua creme...like!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna,exact pe gustul meu!!!pupp!

    RăspundețiȘtergere
  3. am o intrebare,la crema de vanilie la ingrediente scrie galbenusuri pe cand la metoda de preparare nu se spune nimic de ele?cred k galbenusurile se bat la bain marie si se amesteca cu budinca si cu untul.va rog dak puteti sa-mi da-ti un raspuns k blaturile sunt la cuptor .multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc ,reteta era deja in lucru,iar eu am improvizat.am facut budinca si am acoperit-o ,apoi am batut galbenusurile cu zaharul si le-am pus la bain marie,si cand s-au racit le-am amestecat cu untul.a iesit foarte ok si asa,si multa crema,deci am pus si pe deasupra apoi glazura.a iesit buna numai ca data viitoare cand am sa o fac am sa pun mai putina nuca de cocos ,k a iesit cam sfaramicioasa,dar super la gust.
    Multumim pt reteta!

    RăspundețiȘtergere